OBT Karma dla szczeniąt wszystkich ras - kurczak, średnie kawałki
Karma pełnoporcjowa z kurczakiem, dla szczeniąt wszystkich ras, średnie kawałki.
Karma zdrowa, holistyczna - to doskonałe pożywienie dla Twojego psa!
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Nowy
Karma pełnoporcjowa z kurczakiem, dla szczeniąt wszystkich ras, średnie kawałki.
Karma zdrowa, holistyczna - to doskonałe pożywienie dla Twojego psa!
OVEN-BAKED TRADITION jest kompletną linią naturalnych pokarmów produkowanych w Kanadzie, gotowanych w piecu przy niskich temperaturach. Karma jest zdrowa, holistyczna, smaczna i lekkostrawna. Zawiera wszystkie niezbędne składniki odżywcze.
Gęstość karmy jest większa i zawiera mniej powietrza, dlatego jest łatwa do pogryzienia i umożliwia optymalną strawność. Pieczenie w piekarniku sprawia, że można dodać więcej świeżego mięsa do każdego kęsa i zachować niezbędne witaminy. Ta tradycyjna metoda wydobywa naturalne aromaty i smaki oraz nadaje krokietom właściwą teksturę.
Unikalny proces pieczenia w piekarniku ma kilka zalet:
- zmienia trudne do strawienia cząsteczki "surowych" skrobi w łatwy do strawienia dekstryn,
- działa jako "prze-strawienie", powodując mniejsze napięcie na układ trawienny psa i daje większy stopień absorpcji pożywienia. Jelito psa jest krótkie; pracuje ono w najbardziej efektywny sposób, gdy jedzenie jest skoncentrowane i może być szybko strawione.
Ważne witaminy, minerały i składniki żywności są następnie łatwo przyswajalne do układu pokarmowego psa.
Nie używamy: pszenicy, kukurydzy, soi ponieważ często powodują reakcje alergiczne. Brak także sztucznych barwników i dodatków smakowych.
Karma dla szczeniąt Oven-Baked Tradition™ zawiera wszystkie niezbędne, zbilansowane składniki. Została stworzona, by spełniać potrzeby żywieniowe rosnącego psa.
Jej głównym składnikiem jest świeże mięso z kurcząt bez kości i piór, bez hormonów. Pełne białko; źródło wszystkich 10 aminokwasów. Białka są zbudowane z aminokwasów. Żeby podtrzymywać wewnętrzny metabolizm i funkcjonalność organizmu psy potrzebują 22 aminokwasów z białek. Dwanaście z nich mogą być syntetyzowane przez ciało, natomiast pozostałe 10 powinny być dostarczane w diecie i powinny one być wprowadzone do diety zwierzęcia, dzięki czemu mogą być stosowane do funkcji metabolicznych. 10 podstawowych aminokwasów to: arginina, histydyna, izoleucyna, leucynę, lizyna, metionina, fenyloalanina, treonina, tryptofan i walina.
Dobre źródło białka dla rozwoju mięśni i utrzymania ciała.
Dodano także ryby dehydratyzowane - doskonałe źródło białka, kwasów tłuszczowych Omega-3 i Omega-6 oraz wapnia i fosforu - dwóch niezbędnych minerałów dla rozwoju zwierzęcia, źródło DHA i EPA, bogaty w lizynę, niezbędny aminokwas, który pomaga strawności białek.
Oprócz wszystkich ważnych składników dodaliśmy także składniki funkcjonalne, jak:
Glukozamina, która stymuluje produkcję kolagenu przez regeneracje chrząstki,poprawia zdolność absorpcyjną stawów, zwiększa także wzrost chrząstki ; Chondroityna, która jest ważnym strukturalnym komponentem tkanki chrzęstnej, pomaga w utrzymaniu odpowiedniej ilości płynu w stawach oraz zwiększa efektywność glukozaminy;
Obydwie substancje mają przełomowe znaczenie w żywieniu ludzi i zwierząt dzięki swoim właściwościom, wspomagającym stawy.
Glukozamina, która stymuluje produkcję kolagenu przez regeneracje chrząstki,poprawiać zdolność absorpcyjną stawów, zwiększa także wzrost chrząstki ; Chondroityna, która jest ważnym strukturalnym komponentem tkanki chrzęstnej, pomaga w utrzymaniu odpowiedniej ilości płynu w stawach oraz zwiększa efektywność glukozaminy;
Obydwie substancje mają przełomowe znaczenie w żywieniu ludzi i zwierząt dzięki swym właściwościom wspomagającym stawy.
Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Składają się one z kwasów tłuszczowych (takich jak Omega 3 i 6). Są one źródłem skondensowanej energii. Są nośnikiem witamin rozpuszczalnych w tłuszczu (A, D, E, K) . Mają prozdrowotny wpływ na sierść, skórę, serce i mózg.
Oraz inne, jak:
Całe ziarna- w każdym znajduje się ponad 60 specyficznych składników
- Owies ma idealny profil aminokwasów dla rozwoju i utrzymania struktur mięśniowych. Ogranicza wchłanianie cholesterolu w naczyniach krwionośnych, ze względu na jego włókna rozpuszczalne.
- Brązowy ryż - Zawiera 9 z 10 aminokwasów potrzebnych przez zwierzę, zmniejsza ryzyko wystąpienia reakcji alergicznych, zawiera nierozpuszczalne włókna, które pomagają utrzymać dobry stan zdrowia jelit.
- Jęczmień -Jego rozpuszczalne włókna stabilizują wchłanianie glukozy we krwi. Zawiera naturalne antyoksydanty i jest dobrym źródłem niacyny (witamina B 3).
Owoce i warzywa
Słodki ziemniak jest źródłem węglowodanów, witamin i beta-karotenu.
Jabłka - to źródło pektyny, naturalne źródło błonnika, który przyczynia się do eliminacji toksyn i zmniejszenie wystąpienia chorób serca.
Jagody są bogate w przeciwutleniacze, potas, witaminy A i C oraz włókna nierozpuszczalne. Banany- to źródło potasu i włókien.
Szpinak i brokuły są doskonałym źródłem żelaza i wapnia. Żelazo jest niezbędnym do utworzenia i utrzymania czerwonych krwinek.
Żurawina hamuje wzrost i namnażanie się bakterii w układzie moczowym, tym samym ogranicza rozwój infekcji, obniża ryzyko powstawania komórek nowotworowych, ogranicza tworzenie się kamieni nerkowych.
Yucca schidigerakorzystnie wpływa na zdrowie zwierząt przez obniżanie poziomu amoniaku w żołądku, jelitach oraz krwi, wspomaga organizm w walce z różnymi schorzeniami, wpływając na zdrowie i witalność zwierząt
Średnia masa ciała |
6-11 tygodni |
3-4 miesiące |
5-7 miesięcy |
8-12 miesięcy |
||||
kg |
Miarki (250ml)/ dziennie |
Ilość (g) /dziennie |
Miarki (250ml)/ dziennie |
Ilość (g) /dziennie |
Miarki (250ml)/ dziennie |
Ilość (g) /dziennie |
Miarki (250ml)/ dziennie |
Ilość (g) /dziennie |
1,4–2,5 | ¾ – 1 | 100-133 | ½ – ¾ | 67-100 | ½ – ¾ | 67-100 | ½ | 67 |
2,6–4 | 1 ¼ - 1 ¾ | 166-233 | 1- 1 ½ | 133-200 | ¾ - 1 ¼ | 100-166 | ¾-1 | 100-133 |
5–9 | 1 ¾ - 3 | 233-399 | 1 ½- 2 ½ | 200-333 | 1¼ - 2 | 166-266 | 1 – 1 ½ | 133-200 |
9,1–13,6 | 3-4 | 399-532 | 2 ½- 3 ¼ | 333-432 | 2 – 2 ¾ | 266-366 | 1 ¾- 2 ¼ | 233-299 |
13,7–18,1 | 4- 4 ¼ | 532-565 | 3 ¼- 4 | 432-532 | 2 ¾ -3 ½ | 366-466 | 2 ¼- 2 ¾ | 299-351 |
18,2–27,2 | - | - | 4 ¼- 5 ½ | 565-715 | 3 ½ -4 ½ | 466-599 | 2 ¾- 3 ¾ | 351-499 |
27,3-36,7 | 4 ½ - 5 ¼ | 599-698 | 3 ¾-4¼ | 499-565 | ||||
36,7-45,4 | 5 ½ - 6 ¼ | 731-831 | 4¼-5 | 565-665 |